Čajový bar » Recepty » Pú – éra

Pú – éra
Příprava konopného mléka:
V hmoždíři rozpracuji loupaná semínka na konzistentní pastu. Posléze promíchám s mírně ohřátou vodou, tak aby se pasta rozpustila a uvolnila ze sebe konopné mléko. Nechám chvíli odstát a pak cedím jemným sítkem, aby mléko neobsahovalo pevné částice. Možné je též použít pro přípravu ponorný mixér a vše rozšlehat ve studené vodě a pak pozvolna ohřívat. Abychom zachovali veškeré enzymy a aminokyseliny a jiné prospěšné látky, držíme se rad tzv. RAW kuchyně a nepřekročíme teplotu 40°C. Hotové mléko je vždy potřeba cedit.
10g loupaných semínek – 1 dcl max 40°C voda – 15 min.
Příprava čajové báze:
Důležité pří volbě vhodného čaje je zvolit takový druh shu Pu erhu, který bude mít v chuti výraznou a zároveň lahodnou zemitost s příjemnými ovocnými tóny. Nezáleží na tom, zda-li použitý čaj bude lisovaný, či sypaný, potřebné je vyluhovat z něj nálev intenzivní chuti, který bude dostatečně konkutovat ostatním ingrediencím v receptuře nápoje.
10g Shu Pu Erh – 1 dcl 100°C voda – 5 – 10 min.
Způsob míchání koktejlu:
Koktejl promícháváme ve vychlazeném shakeru metodou HARD SHAKE. Sléváme přes sítko do skleničky naplněné ledovou tříští, z níž jsme vylili přebytečnou vodu z tajícího ledu. Zdobíme polovinou sušeného fíku. Dbáme na rustikální výraz ozdoby. postup přípravy zde.
Suroviny:
5cl mléka z konopných semínek
1cl vanilkového sirupu (karamel s jedním luskem madagaskarské vanilky)
3bl fíkové marmelády
5cl silného odvaru Shu Pu Erhu