Čajový bar » Recepty » Pú – éra

IMG_1655-3

Pú – éra

23. 11. 2014 | Recepty | Jiří Boháč

Příprava konopného mléka:

V hmoždíři rozpracuji loupaná semínka na konzistentní pastu. Posléze promíchám s mírně ohřátou vodou, tak aby se pasta rozpustila a uvolnila ze sebe konopné mléko. Nechám chvíli odstát a pak cedím jemným sítkem, aby mléko neobsahovalo pevné částice. Možné je též použít pro přípravu ponorný mixér a vše rozšlehat ve studené vodě a pak pozvolna ohřívat. Abychom zachovali veškeré enzymy a aminokyseliny a jiné prospěšné látky, držíme se rad tzv. RAW kuchyně a nepřekročíme teplotu 40°C. Hotové mléko je vždy potřeba cedit.

10g  loupaných semínek     –     1 dcl max 40°C voda     –     15 min.

Příprava čajové báze:

Důležité pří volbě vhodného čaje je zvolit takový druh shu Pu erhu, který bude mít v chuti výraznou a zároveň lahodnou zemitost s příjemnými ovocnými tóny. Nezáleží na tom, zda-li použitý čaj bude lisovaný, či sypaný, potřebné je vyluhovat z něj nálev intenzivní chuti, který bude dostatečně konkutovat ostatním ingrediencím v receptuře nápoje.

10g  Shu Pu Erh     –     1 dcl 100°C voda     –     5 – 10 min.

Způsob míchání koktejlu:

Koktejl promícháváme ve vychlazeném shakeru metodou HARD SHAKE. Sléváme přes sítko do skleničky naplněné ledovou tříští, z níž jsme vylili přebytečnou vodu z tajícího ledu. Zdobíme polovinou sušeného fíku. Dbáme na rustikální výraz ozdoby. postup přípravy zde.

 Suroviny:

5cl    mléka z konopných semínek

1cl    vanilkového sirupu (karamel s jedním luskem madagaskarské vanilky)

3bl    fíkové marmelády

5cl    silného odvaru Shu Pu Erhu


Další články z rubriky