Čajový bar » Recepty » Leprikón

leprikón

Leprikón

23. 11. 2014 | Recepty | Jiří Boháč

Příprava bitteru:

K přípravě bitteru použiji thajskou bylinku bitter melon, která má velmi příjemnou a výraznou hořkost. V samotné chuťové kompozici koktejlu má za úkol vysušit rozpínající se sladkost meruňkové marmelády a sladu wiskey. Dále též podpoří aperitivnost nápoje.

2g  Bitter melon     –     1 dcl 100°C voda     –     10 min.

Příprava čajové báze:

Do receptury koktejlu jsem zapojil vysokohorský čaj himalájského typu. Konkrétně Darjeeling Jungpana SF, neboli čaj z druhé sklizně ze zahrady Jungpana. Samozřejmě lze použít i čaj z jiných zahrad Indie, či Nepálu. Chuť čaje by však měla být přirozeně ovocitá s jemnými kořenitými tóny.

5g  DJ Jungpana SF     –     1 dcl 100°C voda     –     3 min.

Způsob míchání koktejlu:

Koktejl promícháváme ve vychlazeném shakeru metodou HARD SHAKE. Sléváme do vyfrapovaného skla přes sítko. Zdobíme lístkem šalvěje, bílou mandlí a sušenou meruňkou. Postup přípravy zde.

 Suroviny:

6cl    čajové báze

3ks    natrhaných čerstvých listů šalvěje lékařské

3bl    meruňkové marmelády

1bl    bitter melon

5cl    Tullamore D.E.W. Original


Další články z rubriky