Čajový bar » Reportáže z akcí » Colours Of Ostrava

colours

Colours Of Ostrava

1. 12. 2011 | Reportáže z akcí | Jiří Boháč

Festival Colours Of Ostrava  představuje pro mnohé lásku na celý život. Není tomu jinak ani u čajového baru, vždyť otevřenost návštěvníků festivalu, který je žánrově zaměřen na world music, věnuje čaji mimořádnou pozornost a to dělá dobře. Po třech letech vysvětlování lidem, že čaj je skvělý nápoj i uprostřed parného léta, jsme letos pocítili, že úsilí nebylo nadarmo. Nejenže se přes den vypilo více studených čajových koktejlů, ale i konkurence protáhla svá brčka a ochutnala z našeho baru. Nápoj čajové mojito, který je součástí konceptu studeného čajového baru přes čtyři roky, byl v letošním roce k mání nejméně u dalších 2-3 čajových stánků. Pití klasických čajů samozřejmě nezaostával, ale přicházel na řadu až po setmění, kdy slunce přestalo kůži bičovat horkým pohlazením.

spojení čaj a sushi

Po několikaletém hledání jídla, které by se ke konceptu čajového baru nejlépe hodilo svou elegancí a čistotou, přišel nápad zapojit sushi. Pod vedením zkušeného šéfkuchaře a sushi mastera Jana Lobreise vznikl hned napoprvé plně funkčí stánek. V podstatě nešlo o nic nového, vždyť spojení čaje a sushi má mnohaletou tradici, avšak na této úrovni to pro mne bylo objevením Ameriky.

Čajem vyhladovělí návštěvníci polykali úhledné rýžové kolečka a svou svačinu, oběd, či večeři zapíjeli dobrým čajem. Čaj se pil i v houfech čekajících lidí v dlouhých frontách, takže sloužil i jako aperitiv před dalším chodem. No a jako bonus k tomu všemu hráli, nám hned za zády, famózní muzikanti z celého světa. Čaj tekl a s ním do nás proudila blaženost.

Tož dobré to bylo.