Čajový bar » Recepty » Čajové mojito

mojito 2

Čajové mojito

1. 12. 2011 | Recepty | Jiří Boháč

Popis přípravy:

Do skla o objemu 250ml vložíme rozkrájenou limetu, třtinový cukr a mátu. Rozdrtíme pomocí muddleru (dřevěného tlouku) a dolijeme silným macerátem zeleného čaje. Promícháme a ozdobíme mátou.

Příprava macerátu:

K přípravě čajového mojita se mi osvědčil vietnamský zelený čaj, hojně k dostání u našich asijských spoluobčanů. Právě che thai dodá nápoji dostatečnou hořkost, která dokonale splyne s pikantností máty, kyselostí limet a sladkostí pomalu se rozpouštějícího třtinového cukru. Macerát připravujeme v poměru 1g na 1dcl studené vody. Do skleněného džbánku, karafy, či jiné nádoby nasypeme suché lístky zeleného čaje, zalijeme studenou vodou a necháme v lednici luhovat min. 4 hod. Pokud chceme docílit tělnatějšího macerátu se silnější hořkostí, můžeme čaj macerovat v pokojové teplotě. Maximální doba luhování 8 hod.

Suroviny:

1/5   limety

1/2   stonku máty

8g    třtinového cukru (zhruba 2 čajové lžičky)

3g    zeleného čaje


Další články z rubriky